ŞKM AĞUSTOS AYI SONUNDA HİZMETE AÇILACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, ŞKM'de çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyleyerek, bazı noktaların tamamlandığını belirtti. ŞKM'de ulusal kongrelerin yapılacağı mekanların bulunduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu, "Kültür merkezi ile ilgili olarak dekorasyon safhasındayız. Hatta salonumuzun bir tanesinin duvar kaplamaları da tamamlandı. Üst katların tavan kaplamaları, sulu mekanların tavan kaplamaları bitti. Artık ince detaylarla, sahne, koltuk, ve seslendirme düzeniyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir taraftan içeri de bu çalışmalar yapılırken, diğer taraftan da dışarısındaki 4 ayrı cephesindeki otoparkın çalışmaları devam ediyor. Bir cephesi tamamlandı. Şimdi diğer cephelere geçilmeye başlandı. Amacımız açılışı yapıldığında etrafında yeşil alanıyla, otoparkıyla, herhangi bir eksiği kalmayan kültür merkezi haline getirmektir. Ağustos ayının sonu itibariyle Allah'tan bir mani çıkmazsa, kültür merkezini, milletimizin hizmetine sunacağız" dedi.

"ŞEHİTKAMİL KÜLTÜR MERKEZİ İLE BİRLİKTE GAZİANTEP HALKININ SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATI DAHA AKTİF OLACAK"

Şehitkamil Kültür Merkezi ile birlikte Gaziantep halkının sosyal ve kültürel hayatının daha aktif olacağını ifade eden Başkan Fadıloğlu, "Bu kültür merkezinde vatandaşlarımızın nikah kıyabileceği nitelikli salonlar, bunun yanı sıra kongre turizmine yönelik olarak ulusal kongrelerin yapılabileceği fiziki mekanlar, konferans, gösteri, konser için yapılabilecek mekanlarımız mevcut. Burayı Gaziantep'in sosyal ve kültürel hayatını geliştirmek adına kazandırdığımız için ekip olarak çok mutluyuz. Bu iş ekip işi. Tek başına kimsenin yaptığı bir iş değildir. En alt kademesinden en üst kademesine kadar bu projede Şehitkamil Belediyesi çalışanlarının emeği var. Bu bina bittiği zaman Gaziantep'in sosyal ve kültürel hayatının daha aktif olacağını düşünüyorum. Yüzme havuzu inşaatımızın beton arma safhası bitti. Şuanda bodrum katta tesisat noktasındaki çalışmalar başladı. Buranın taban, duvar döşemeleri ve tesisat çalışmaları başladı. Diğer taraftan yüzme havuzunun üstü çelik çatı olarak planlanmıştı. Çelik taşıyıcı sistemler gelmeye başladı. Atölyede yapılan burada monte edilen bir sistem üzerinden yapılıyor. Şuanda yaklaşık 17 tane kirişten 3 tanesi fiziki olarak yerine geldi. Diğerleri de yerinde yapıldı. Beton arması bittiği için bunlar yerine konarak üst kapama çalışmaları da başlayacak. Normal ihale süresinden daha öncesinden teslim edilecek şekilde faaliyeti devam ettiriyoruz" diye konuştu.

BÜTÇEMİZİ ACİLİYET BEKLEYEN YOLLARA HARCADIK

Öte yandan 2. yüzme havuzu projesinin temelinin seneye atılacağını kaydeden Başkan Fadıloğlu, "2. yüzme havuzu ile ilgili yapılan proje çalışmamız devam ediyor. Bunlar bütçe ile doğru orantılıdır. Şuana kadar yaptığımız tüm projeleri kendi bünyemizdeki mimar ve mühendisler ile birlikte yaptık. Düşündüğümüz 2. yüzme havuzu projesi yine kendi ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Ancak bu yıl asfalta da çok büyük kaynak ayırmamızdan dolayı bunun temelini önümüzdeki senenin başında atmayı planlıyoruz. Çünkü kaynakları aciliyette bekleyen yola harcadık. Yüzme havuzunun 2.'sinin startını da seneye vereceğiz" şeklinde konuştu.