SOBA ZEHİRLENMESİNE KARŞI ÖNLEM KİTAPÇIĞI DAĞITILDI

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

TÜM İLÇEYE DAĞITIMI YAPILIYOR

    Son aylarda sıkça yaşanan soba zehirlenmelerine karşı harekete geçen Şehitkamil Belediyesi, ilçede benzer vakalarının yaşanmaması için çeşitli önlemler aldı. Daha önce özellikle ev hanımlarına yönelik seminerler düzenleyen Şehitkamil Belediyesi,  soba zehirlenmeleri ve ilk yardım konularının yer aldığı bir kitapçık hazırlayarak, ilçedeki bütün ev ve işyerlerine dağıtıma başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kitapçıkta soba ve bacanın kurulması, çatı yüksekliği, rüzgârın yönü, baca yüksekliği gibi birçok ayrıntı şekillerle anlatılıyor.

 

FADILOĞLU: YAŞAMSAL SORUNLAR, BİZİM SORUNLARIMIZDIR

    Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, insan hayatının tüm hizmetlerin üzerinde olduğuna dikkat çekerek, bu tür vakaların yaşanmaması için bilinçlendirici ve bilgilendirici eğitimin şart olduğunu söyledi.

    Vatandaşları kitapçıktaki kurallara riayet etmeleri konusunda uyaran Başkan Fadıloğlu, “Göreve geldiğimizde halkımızın yaşamsal alandaki tüm sıkıntılarına ortak olmaya ve çözüm üretmeye gayret göstereceğimizi vurgulamıştık. Ülke gündemini de takip ederek, ilçemizde gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Malumunuz son günlerde gerek yazılı ve gerekse görsel basında sıkça görmeye başladığımız soba zehirlenmeleri insan hayatını ciddi tehdit eder noktaya geldi. Uzmanlar, bu üzücü vakaların bilgi eksikliğinden oluşma oranının yüksek olduğunu belirtiyorlar. Bu noktadan hareketle halkımızı bilgilendirici ve bilinçlendirici bir kitapçık hazırladık” dedi.

 

VATANDAŞLAR MUTLAKA OKUSUN”

    Kitapçıktaki bilgilerin hayat kurtaracak nitelikte olduğuna da dikkat çeken Başkan Fadıloğlu şunları söyledi: “ Vatandaşlarımızın dağıtılan kitapçıkları detaylı olarak okuması ve uygulamasını özellikle rica ediyorum. Çünkü, çok küçük bir ayrıntı dahi zehirlenme vakalarına neden olmaktadır. Keşke dememek için gereken kurallara uyulmasının zehirlenme riskini büyük ölçüde azaltacaktır. Halkımızın yaşamsal alanda yaşadığı diğer sorunlarda da farklı çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

 

    Başkan Fadıloğlu, kitapçığın çıkartılmasına katkıda bulunan Prof.Dr. Mustafa Öztürk’e de teşekkür ederek, bu tür sosyal projelerde bilim adamlarıyla sürekli istişare içerisinde olacaklarını da sözlerine ekledi.