SOĞUK HAVALAR SPORDAN ALIKOYMASIN

Fit ve sağlıklı bir vücut için düzenli spor yapmanın önemine dikkat çeken Şehitkamil Belediyesinde görevli spor uzmanları, soğuk havalarda spor yapmanın faydaları konusunda vatandaşları bilgilendiriyorlar. Kış aylarında yapılan sportif etkinliklerin en az yaz aylarında yapılan egzersizler kadar etkili olduğunu belirten uzman eğitmenler, tüm vatandaşları mevsim koşullarını gözeterek uygun kıyafet seçimleriyle dış mekanlarda, spor merkezlerinde ya da evlerinde düzenli ve bilinçli spor yapmaya davet ediyorlar.

 

SPOR YAPMAK İÇİN BİRÇOK ALTERNATİF VAR

Soğuk havalarda yapılan egzersizle daha fazla kalori harcandığını ve vücudun bu çalışmalarda sıcak havalara nispeten yağ yakımı için daha fazla çaba sarf ettiğini ifade eden Şehitkamil Belediyesi Vücut Geliştirme ve Fitness Merkezleri Baş Antrenörü Yakup Cin,  açıklamasında,  mevsim şartlarına göre Şehitkamil Belediyesinin halkın hizmetine sunduğu spor merkezlerinde 7’den 70’ herkesin faydalanabileceği şekilde alternatiflerin olduğunu belirtti. Tecrübeli antrenör Cin, açıklamasında şunları söyledi:

 

“Düzenli spor yapmanın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Disipline edilmiş egzersizler kan basıncının düşmesine, obezite ve metabolik hastalıkların azalmasına, akciğerlerimizin daha iyi çalışmasına, vücut direncinin artmasına ve en önemlisi de çağımızın en büyük sorunları arasında ilk sıralarda yerini alan strese bağlı kalp krizi riskinin azalmasına büyük ölçüde etki ediyor. Bahar ve yaz döneminde daha düzenli olarak yapılan egzersizler, üzülerek belirtmek istiyorum ki havanın soğumasıyla birlikte sıklıkla ihmal edilip bırakılıyor. Bu durumla birlikte kış aylarında hava sıcaklığı düştüğü için metabolizmamız otomatik olarak daha yağlı ve şekerli besinlere yöneliyor. Bu eğilim bizi kilo almaya daha meyilli bir hale getiriyor.  Ortaya çıkan bu olumsuz tablonun önüne geçebilmek için mevsim ayrımızı gözetmeksizin sportif faaliyetlerimizi sürekli hale getirmeliyiz.  Uygun bir kıyafet seçimi ve mevsim şartlarına göre spor yapmaya elverişli olan mekanlarda vücudumuz soğuk karşısında sıcak tutan yağlar daha fazla çaba sarf ediyor. Böylece yağ yakımı daha da hızlanmış oluyor.  Eğer spor yapmak için motivasyona ihtiyaç duyuluyorsa bunun için en önemli çözüm uzman desteği ve grup çalışması.  Şehitkamil Belediyemiz, ilçenin farklı noktalarında hizmete açtığı modern spor merkezlerinde sağlığını korumak,  formda ve zinde kalmak isteyen 7’den 70’e herkese bu desteği farklı branş ve seans alternatifleriyle sunuyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun öncülüğünde, Şehitkamil’de 4 Mevsim Herkes İçin Spor sloganıyla yürüttüğümüz sportif çalışmalara kış aylarında da vatandaşlarımızı bekliyoruz.” 

 

BESLENME VE DİNLENME DÜZENİNE ÖNEM GÖSTERMELİYİZ 

Kış aylarında yapılan sportif etkinliklerle birlikte düzenli beslenme ve dinlenme kurallarına da dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Şehitkamil Belediyesi Spor Merkezi eğitmenlerinden Canan Sever,  açıklamasında, “Soğuk havlarda düzenli olarak yaptığımız egzersizleri desteklemek amacıyla beslenme ve dinlenme düzenimize de önem vermemiz gerekiyor. Kış aylarında tahıllı besinlere yönelmekte fayda var. Soğuk havalarda vücut ısısını dengede tutmak için bol su tüketmeyi unutmamalıyız. Sebze ve meyveleri posası ile birlikte tüketmek vitamin takviyeleri adına çok önemli. Tabi olmazsa olmazlar arasında kahvaltı ve ara öğünler geliyor. Tüm vatandaşlarımıza sağlık ve spor dolu günler diliyor ve spor merkezlerimize davet ediyoruz”  ifadelerini kullandı.