SOKAKTA KALAN AİLEYE, BAŞKAN FADILOĞLU SAHİP ÇIKTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


2 aydır işsiz olan ve 4 aydır ev kirasını ödeyemediği için eşi ve 5 çocuğuyla sokakta kalan Erol Çakar'a, yardım eli uzatan Başkan Fadıloğlu, öncelikle aileye ev kiralayarak onları sokakta yaşamaktan kurtardı. Başkan Fadıloğlu'nun talimatıyla sokakta yaşayan ailenin eşyaları Mevlana Mahallesi 134 Numaralı Sokak No:8/A'da kiralanan eve taşındı. Aileyi ziyaret ederek gıda yardımında bulunan Başkan Fadıloğlu, bu konuda duyarlı olan basın mensuplarına teşekkür etti.

DEVLETİMİZİN ŞEFKATLİ KOLLARINI VATANDAŞLARIMIZ HİSSEDECEK

Çakar ailesinin sokakta yaşam mücadelesi verdiğini basın mensupları sayesinde öğrendiklerini söyleyen Başkan Fadıloğlu, "Aile 4 aydır oturduğu yerde ev sahibi ile sıkıntı yaşamış. Ev sahibi kesinlikle müsaade etmeden biran önce evi boşaltmalarını istemiş. Mecburen eşyalar dışarıya çıkartılmış. Bu konudan basın vasıtasıyla haberimiz olur olmaz, mahalle muhtarımızı aradım. Mahalle muhtarımız konunun detaylı konusunu bana anlattıktan sonra evin reisi ile görüştük. Hemen sağ olsun muhtarımız aynı mahalleden bir ev buldu. Bizlerde eşyalarını buraya taşıttırarak Çakar ailesini yeni evlerine kavuşturduk. Aile bundan sonra burada yaşayacak. Bu zaman zarfında Valiliğe giderek aş evinden de yemek yardımı almak üzere kendisine kart verildi. Devletimizin şefkatli kollarını vatandaşlarımız hissedecek" dedi.

BUNDAN SONRA ELİMİZ VE GÖZÜMÜZ AİLENİN ÜZERİNDE OLACAKTIR

Ailenin belirli süre kira giderlerini karşıladıklarını söyleyen Başkan Fadıloğlu, "Ailenin zaten yeşil kartı mevcut. Devletin her türlü imkanlarından faydalanmak adına bizlerde yerel yöneticiler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ailenin belirli süre kira giderlerini Şehitkamil Belediyesi olarak bizler karşılayacağız. Gıda yardımını anında getirip teslim ettik. Sistemi çalışır duruma getirdikten sonra, arkadaşımıza iş imkanı açısından vilayetten iş hususunda kendisine yön verilmiştir. Hemen işe girip inşallah bu çarkın yürümesini sağlayacağız. Çünkü, 5 tane yavru var. Bu çocukların okul öncesi düzenlerinin sağlanması gerekiyor. Bundan sonra elimiz ve gözümüz ailenin üzerinde olacaktır. Keşke aile sokağa atılmadan önce konuya dahil olabilseydik, olayı yerinde çözerdik" diye konuştu.

Çocuklarıyla birlikte kurdukları sıcak bir yuvanın hasretine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne Leyla ve baba Erol Çakar kendilerine sahip çıkan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ettiler.