start

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


            İki etaptan oluşan fidan dikme törenin ilk etabı geniş katılımıyla bugün yapıldı. Törene Gaziantep Vali yardımcısı Nihat Kaynar, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Er, Şehitkamil Kaymakamı

           

            Mehmet Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Nasuhi Güleç Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel çok sayıda davetli ve ilköğretim öğrencisi katıldı. 

           

            Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, “Ormanlar ekosistemimizin temelini oluşturuyor. Bu sistemi tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliğinin sonuçlarını Türkiye’de de görüyoruz. Kuraklık, seller ve olağan üstü hava koşulları hayatımızın bir parçası haline geliyor. Bu büyük tehlikeye karşı hepimizin yapabileceği şeyler var. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak; Bilim insanlarının gösterdiği en iyi çözümü seçiyoruz; Yeşile yatırım yapıyoruz” dedi.

 

BAŞKAN FADILOĞLU; 156 DÖNÜMLÜK ALAN YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

            Toplamda Şehitkamil Ormanlık alanı içinde 156 Dönüm arazinin yeşil alan haline dönüştürüleceğini belirten Başkan Fadıoğlu,  “bunun sadece ormanların kurulmasıyla sınırlandırılan bir proje olmadığını, özellikle ilköğretim seviyesindeki çocuklarımıza yeşil çevre bilincini edindirme, toplumun doğal çevre konusundaki duyarlılığını artırma ve bundan sonra uygulanacak projeler için zemin hazırlamayı hedefleyen, geniş kapsamlı bir Çevre eylem planı olduğunu belirtti”.

           

            Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu’nun sözlerini tamamlamasıyla geçildi. İl genelinde düzenlenen Cevre konulu; resim şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninden sonra sahne alan Kasap Seçkin İlköğretim Okulu Folklor ekibi gösterilerini sundu.

Daha sonra Protokol üyeleri ve öğrenciler “Bi Dünya Yeşil” Projesinin İlk fidanlarını toprağa diktiler.