SU TOPUNDA ALLEBEN 2 FARKI

ŞEHİTKAMİLLİ YÜZÜCÜLER İLK RESMİ ŞAMPİYONADA BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

Türkiye Su Topu Federasyonunun, Yurt içi Faaliyet Programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası geçtiğimiz günlerde Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Şampiyonaya Alleben 2 Yüzme havuzundan yetişen yeni sporcularıyla katılan Şehitkamil Belediyespor Kulübü,  maçlarda sergilediği performansla izleyicilerden büyük alkış topladı. Şehitkamil Belediyesi Alleben 1 ve Alleben 2 Yüzme Havuzlarının hizmete girmesiyle birlikte yüzme, su topu ve su altı sporları branşlarında Türkiye’de marka kulüp haline gelen Şehitkamil Belediyespor Kulübü, bu alandaki başarı grafiğini her geçen gün daha yükseklere taşıyor.   Şehitkamil Belediyespor Kulübü Su Topu Antrenörü Okan Terkin, Şampiyona sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Su Topu Federasyonu Minikler Türkiye Şampiyonasına Alleben 2 Yüzme Havuzumuzda yetişen 18 sporcumuzla katıldık. Sporcularımızın tamamı bu branşla yaklaşık 2 ay önce tanıştılar ve buna rağmen şampiyona boyunca başarılı bir performans gösterdiler. Özelikle 10-13 Yaş grubunda ki sporcularımız aldıkları eğitimler neticesinde maçlara ve şampiyonlara katılabilir düzeye geldiler.  Bu yaş grubunda yer alan sporcularımız su topu branşında kulübümüzün önümüzdeki 4 yıl boyunca takım omurgasını oluşturacaklar.  Yine bu şampiyonada çocuklarımızın istendiğinde, mücadele ettiğinde büyük başarılara erişebileceklerine bir kez daha şahit olduk. Sosyoekonomik açıdan birçok dezavantaja sahip olan sporcularımız Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun Gaziantep’e kazandırdığı Alleben 2 Yüzme Havuzunda, günlük yaşama dair tüm problemlerini geride bırakarak büyük bir azim ve başarı örneği gösterdiler ben bu nedenlerden dolayı sporcularımızı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YÜZME,  SU ALTI SPORLARI VE SU TOPUNDA MARKA KULÜP ŞEHİTKAMİL

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Yüzme, Su Topu ve Su Altı Sporları branşları baş antrenörü Cengiz Bingül ise, “Kulübümüz havuzda faaliyet gösterdiğimiz 3 branşta da son 2 sezonda önemli başarıların altına imza attı.  Yeşil –siyahlı kulübümüz yüzme, su topu ve Su altı sporları camialarına her geçen gün yeni değerler kazandırıyor. Bir çok sporcumuz Şehitkamil çatısı altında aldıkları eğitimler neticesinde sportif başarının yanı sıra çeşitli özel okul burslarına ulaşma imkanı elde ediyorlar. Yine bünyemizde eğitim gören sporcularımız sosyal anlamda birçok etkinlikle buluşma fırsatı elde ediyorlar. Son olarak Mersin ilinde düzenlen Su Topu Federasyonu Türkiye Şampiyonasında ortaya çıkan manzara bu durumun en güzel örneği ben bu nedenlerden dolayı bir kez daha Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve değerli yöneticilerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu.