SUALTI SPORLARININ KALBİ ŞEHİTKAMİL'DE ATTI

SUALTI SPORUNA ŞEHİTKAMİL DESTEĞİ

Şehitkamil Belediyesi, sportif faaliyetlere verdiği destekle hem sporculardan hem de sporseverlerden büyük ilgi görüyor. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 2016 Sezonu Hakem Gelişim ve Eğitim Semineri, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hakem Gelişim ve Eğitim Semineri’ne; Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ile ulusal ve uluslararası maçlarda görev alan toplam 35 hakem katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkür etti ve katılımcılara başarı diledi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun 7 branştaki teknik kurul başkanları da seminerde sunum yaptı.

ŞEHİTKAMİL’DE OLMAKTAN MUTLUYUZ

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, seminer sonrası Gaziantep ve Şehitkamil’e ilişkin açıklamada bulundu. Şehitkamil Belediyesi’nin spora ve sporcuya büyük destek verdiğini dile getiren Doç. Dr. Şahin Özen, “Böyle güzel tesislerde bize bu tür faaliyetleri yapma fırsatı verdiği için özellikle Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Gaziantep; bizim için, sualtı sporları için önemli bir üs, önemli bir merkez. Gaziantep’te serbest dalış ve paletli yüzme branşlarında üst düzey sporcularımız var. Gaziantep’te; hakem, antrenör ve kulüp sayımız oldukça fazla. Tabi ki burada faaliyet yapmak bizi de çok mutlu ediyor. Gaziantep’te, Şehitkamil’de olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

GAZİANTEP, BÖLGEDEKİ EN ÖNEMLİ TEMSİLCİMİZ

Gaziantep’in özellikle su sporu branşında bölgedeki en önemli şehir olduğuna vurgu yapan Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı Özen, “Gaziantep, çok büyük bir şehir. Spora da çok büyük katkısı olan bir şehir. Basketbol, futbol, voleybol gibi sporun her branşında aktif bir şehir. Şunu gururla söyleyebilirim ki Gaziantep, su sporları anlamında bu bölgedeki en önemli temsilcimiz. Maalesef bu bölgede Gaziantep dışında bir şehirde su sporlarıyla ilgili aktif çalışan başka bir ilimiz yok. Gaziantep, keşke diğer illerimize de örnek olsa ve su sporlarıyla ilgilenen şehir sayısı bu bölgelerde de artsa. Şehitkamil Belediyesi’nin spora sağladığı büyüklükte katkı veren başka bir ilçe belediyesi maalesef yok. Bunu gururla söyleyebiliriz. Tesis, organizasyon, sponsorluk anlamında bu çaplı spora destek veren başka bir ilçe belediyesi daha keşke olsa. Bu destekleri için Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Biz, memnuniyetle müsabaka organizasyonu vermeye, çeşitli seminerler düzenlemeye hazırız. Bu katkıyı federasyonumuz adına verebiliriz. Buradaki antrenörlerin, hakemlerin, spor insanlarının gelişimine katkımız olursa mutlu oluruz” açıklamasında bulundu.