SURİYE KONSOLOSU BAŞKANI ZİYARETİ ETTİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

              

           Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevini devralmasının ardından ziyaretleri kabul eden Şehitkamil Belediye Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Suriye Gaziantep Konsolosu Haitham Saad’ı makamında ağırladı. Konsolos Haitham Saad’la bir süre sohbet eden Başkan Fadıloğlu, ziyaretten dolayı büyük memnunluk duyduğunu ifade etti.
 
             Suriye Gaziantep Konsolosu Haitham Saad, ziyarette yaptığı konuşmada, Başkan Fadıloğlu’na başarılar diledi. Halkın desteğiyle başkanlık görevine gelen Fadıloğlu’nun gurur duyması gerektiğine değinen Haitham Saad, şunları söyledi: “Suriye konsolosluğu olarak sizlerle her zaman işbirliği yapmaya hazırız. Hem resmi hemde şahsi olarak elimizden geleni yaparız. İlişkilerin artarak devamı konusunda ortak çalışmalar yapmak isteriz. Zira, her iki yerde yaşayan insanların tarihi ve kültürel açıdan birçok ortak noktası var. İlişkileri güçlendirmek ve yeni girişimler için her zaman beraber çalışabiliriz.”
 
             Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, Suriye Gaziantep Konsolosu Haitham Saad’a ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu ifade etti.

              Suriye ve Gaziantep ilişkilerinin son yıllarda son derece önemli bir düzeye geldiğini belirten Fadıloğlu, “Öncelikle Suriye Gaziantep Konsolosu Haitham Saad’a güzel temenni ve dilekleri için teşekkür ediyorum. Bizlerde kendileriyle ortak çalışmalar yapmaktan büyük onur duyarız. Gaziantep, Suriye ile kültürel ve tarihi açıdan yakın olduğu gibi coğrafi konum olarakta Suriye’ye sınırları olan bir il. İnsalar hap birbirleriyle iç içe yaşamış. Bundan sonrada bu ilişkilerin daha üst düzeye çıkması için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız” diye konuştu.