SURİYELİ ÖĞRENCİLER ŞEHİTKAMİL'DE SPOR YAPIYOR

BİZLERE SAĞLANAN İMKÂNLARDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde haftanın 4 günü, farklı guruplar halinde basketbol, voleybol, salon atletizmi, badminton branşlarında eğitim gören Suriyeli öğrenciler kendilerine sağlanan imkanlar ve verilen eğitimlerden dolayı oldukça memnun.  Farklı sınıflar halinde beden eğitimi dersi gören Suriye Okulu, Orta Okul bölümü öğrencileri, spor alanında aldıkları eğitimin kendilerine büyük fayda sağladığını, eğlenceli geçen beden eğitimi derslerinin, gerek fiziksel gelişimlerine büyük katkı sağladığını gerekse diğer derslerine olan motivasyonlarının artmasına sebep olduğunu belirttiler. Suriye Okulu Eğitmenlerinden Muhammed Ahmet ise, “ Suriye de Avukatlık yapmaktaydım ancak yaşanan talihsiz olaylar neticesinde Gaziantep’e geldim. Burada yaklaşık 1 yıldır gönüllü öğretmen olarak görev yapmaktayım. Şu anda okulumuzda 500’e aşkın öğrencimiz eğitim görüyor. Bu eğitim içerisinde Şehitkamil Belediye Başkanlığımızca sporcularımıza sağlanan ve sosyal bir etkinlik formatında işlenen spor eğitimi öğrencilerimizi oldukça memnun ediyor. Ben bu güzel ilgi ve imkanlardan dolayı öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimiz adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

MİSAFİR ÖĞRENCİLERİMİZ SPOR YAPARAK KEYİFLİ ANLAR YAŞIYOR

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde eğitim gören Suriyeli Misafir Öğrencilere yönelik özel bir program hazırladıklarını ifade eden Şehitkamil Belediyesi Spor Koordinatörü Metin Alati, eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “ Branşlarında uzman eğitmenlerimiz, haftanın farklı günlerinde misafir öğrencilerimizle birlikte branşlara özgü dersler işliyor. Serbest çalışma saatlerinde eğlenceli etkinliklerle stres atma fırsatı yakalıyorlar. Şu anda 300’e aşkın öğrenci bu imkanlardan faydalanmakta önümüzde süreçte ise okula yeni katılacak 200’e aşkın öğrencimiz için Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’ndan aldığımız talimatlar neticesinde yeni programlar hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.