TARİHİ ESKİ DÜLÜK CADDESİ YENİLENİYOR

YAPILMAYANI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

Geniş bir ekiple asfalt ve yama çalışmalarına ara vermeden devam eden Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri önceki hafta Nurtepe, Yunus Emre, Dülük Baba ve Göztepe Mahallelerini kapsayan “Eski Dülük Caddesinde” asfalt ve kaldırım sökme işlemine başladı. Yama tutmayacak hale geldiği için Eski dülük caddesinde sil baştan sıfır asfalt yapılacak. Bir çok mahallede asfalt çalışmalarını hızlandıran ve asfaltta taviz verilmeyeceğini bu doğrultuda gece gündüz çalışacaklarını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Eski Dülük Caddesindeki çalışmaları kurmaylarıyla birlikte gezdi. Vatandaşların sorularını da yanıtlayan ve onlara yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Fadıloğlu; Asfaltta bu yıl yapılmayanı yapacağımıza söz vermiştik. Yama tutmayan yerlere sıfır asfalt yaparak ideal ölçülerde kaldırımlar döşeyerek vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışmalarımız devam ediyor. Nurtepe, Yunus Emre, Dülük Baba ve Göztepe Mahallelerini kapsayan diğer adıyla “Eski Dülük Caddesi Şehitkamil ilçemizin en işlek caddelerinden birisi. Bizim bu çalışmalarımız diğer yatırımcı kurumları da harekete geçirerek yatırımlarını biran önce yapma imkanı sundu. Bizim hemşerilerimize verdiğimiz bir sözümüz vardı. Yatırımcı kuruluşlar mahallelerde çalışmalarını bitirdiği takdirde bizde o mahallenin asfaltını yapıp çıkacağız demiştik. Şimdi sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah buradaki çalışmalar tamamlanıp bittiğinde vatandaşlarımız cadde ve sokaklarında çok rahat hareket edebilecekler” dedi.

BAŞAKANIMIZ BİZE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Eski Dülük Caddesinin artık kullanılmayacak kadar kötü olduğunu belirten Yunus Emre Mahalle Muhtarı Ahmet Gündüz; “Başkanımızdan Allah razı olsun yani bu cadde yıllardır kangrenleşmiş bir caddeydi. Engelli vatandaşlarımız kaldırımlara çıkamıyor, otobüsler arabalar yolda gidemiyordu. İnşallah bu çalışmalar bittikten sonra caddemiz şehrin en güzel caddesi olacak.  Esnafımız daha güzel işler yapacaklar. Başkanımızın bize vermiş olduğu bir söz vardı. Havaların ısınmasıyla birlikte burada sıfır asfalt ve kaldırım çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söylemişti. Şimdi bizler Başkanımıza bize vermiş olduğu sözü tuttuğu için çok teşekkür ediyoruz” dediler.