TARİHİ MİRAS, ŞEHİTKAMİL'İN SPONSORLUĞUNDA ORTAYA ÇIKIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Bu seneki kazılarda çok önemli bulgular tespit ettiklerini belirten Profesör Winter; Kutsal Alan olarak bilinen bölgenin giriş kısmının ortaya çıkarıldığını. Bu yapının yaklaşık on basamaklı bir bölümden oluştuğunu. Kazıların sonucunda ise tapınağın kurulum yerinin tam olarak bulunacağını söyledi.

“Dülük Kültürlerin Buluşma Noktası”

Profesör Winter; “Ayrıca tarihleme açısından çok büyük öneme sahip bulgulara da ulaştık. Bölgenin tarihine ışık tutacak “Pişmiş toprak malzeme” M.Ö. (Milattan önce) 2000’in sonlarına kadar uzanan kültten örnekler taşıyor. Daha önceki araştırmamız bölgenin, M.Ö. 5 ile 7. y.y. tarihleri arasındaki yerleşime işaret ediyordu. Bu yılki kazılar bölge tarihinin daha da eski dönemlere ait olabileceğini gösteriyor” dedi.

Dülük Antik Kenti için kültürlerin buluşma noktası dediklerini söyleyen Prof. Dr. Engelbert Winter; “Çok önemli bazı eserlere ulaştık örneğin, Yunanistan’dan gelmiş malzemelerin kullanıldığı kiremitler bize buradaki kültürün çok eski tarihlere ve çeşitliliğe sahip olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Dülük Antik Kenti’ndeki çalışmalar bu yıl 28 Ağustos’ta başladı. Kazılar sırasında ulaşılan önemli eserler arasında Tanrı figürü, ender bulunan bir mermer türünden yapılmış heykel eli de bulunuyor.