TELEFONLAR SEPETE SPORCULARLA SOHBETE

SOSYAL MEDYA KULLANIMI BİR BAĞIMLILIK HALİNE DÖNÜŞMEMELİ

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 12 farklı spor tesisinde 7 farklı branşta gerçekleştirilen yaz spor okulu çalışmalarını sıklıkla ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte genç sporcuların misafiri oldu. Sosyal medya kullanımının bir bağımlılık haline dönüşmemesi gerektiğini belirten Başkan Fadıloğlu, etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Spor okullarımız bünyesinde teknik ve taktik çalışmaların yanında sporcu öğrencilerimizin sosyal yönlerinin gelişmesini, kültürel ve sosyal etkinliklere katılım oranlarının artmasını arzu ediyor ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Gerek adabı muaşeret eğitimleriyle gerek farklı konularda gerçekleştirilen teorik eğitimlerle katılımcı sporcularımızın yaz tatili sonrasında spor okullarımızdan önemli kazanımlarla ayrılmaları en önemli arzumuz. Son günlerde özellikle teknoloji ve sosyal medya bağımlılığının çocuklarımız ve gençlerimiz üzerindeki olumsuz etkilerine hep birlikte şahit oluyoruz. Sosyal medya kullanımı bir bağımlılık haline dönüşmemeli. Telefonlar, tabletler, bilgisayarlar doğru kullanıldığında hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak bu teknolojik aletlerin kullanım oranı mutlaka sınırlandırılmalı; çocuklarımız ve gençlerimiz daha hareketli, zinde ve sosyal bir yaşama adapte olmalı. Bu doğrultuda spor okullarımız bünyesinde görev yapan antrenörlerimizin hayata geçirdiği  “Telefonlar Sepete Sporcular Sohbete”  etkinliğine konuk olduk. Sporcularımızla sosyal konularda paylaşım içerisine girerek, merak ettikleri soruları yanıtlama fırsatı elde ettik.  Bundan sonraki süreçte de bu etkinliğin daha geniş kitlelere yayılması adına farkındalık çalışmalarımız devam edecek. Biz tüm bu projeleri ve eğitim çalışmalarını kurumlar arası işbirliğiyle yürütüyoruz. Bu bağlamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, İl Sağlık Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, federasyonlarımızın il temsilciliklerine, halk eğitim merkezi müdürlüklerimize teşekkür ediyorum. Tabi yine en büyük teşekkürümüz değerli velilerimize. Onlar hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmıyorlar.”