TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI YAŞAM

        Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

         Şehitkamil Belediyesi temizlik ekipleri ve çevre gönüllüleri ‘Temiz çevre, sağlıklı toplum” sloganıyla, 29 Ekim Mahallesinde örnek bir temizlik çalışması yaptılar. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun da katıldığı temizlik kampanyasını vatandaşlarda ilgi ile takip etti.

            Çevre haftası nedeniyle halkı uyarıcı ve bilinçlendirici çalışmalar başlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çevre gönüllüleriyle birlikte vatandaşlara uyarıda bulunarak, ilçenin bazı kesimlerinde örnek çalışmalar yaptırdı. Temizlik ekipleri ve çevre gönüllüleriyle birlikte 29 Ekim Mahallesi’nde alleben deresi kenarında yapılan temizlik çalışmasına katılan Başkan Fadıloğlu, gelecek nesillerin sağlıklı bir ortamda yaşaması için, çevrenin titizlikle korunması gerektiğini ifade etti.

            Çevre haftasında, belediye ekipleriyle birlikte çalışma yapan çevre gönüllülerine teşekkür eden Başkan Fadıloğlu, “Tüm kesimlerin yaşadığı çevre konusunda duyarlı olması gerekmektedir. Çünkü başka bir Dünya yok. Çevre bilincini sadece özel günlerde değil, yılın tüm bölümlerinde hassasiyetle gündemimizde tutacağız. Bu konuda gerek okullarda ve gerekse mahalle toplantılarında halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

            Başkan Fadıloğlu, doğal dengenin bozulmaması için özellikle Dünya’yı ciddi şekilde tehdit eden küresel ısınmaya karşı tedbirler aldıklarına da dikkat çekerek şunları söyledi: “Daha yeşil bir doğa için, ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracağız. Bunu yaparken, yeraltı kaynaklarımızı tasarruflu kullanıyoruz. Örneğin, çim yerine doğayı daha yeşil gösteren, ancak az su ile büyüyen bitkileri tercih ediyoruz. Diğer bitki türlerinde de aynı tutumu sergileyeceğiz.”

            Başkan Fadıloğlu, düzenli gelişen modern bir ilçenin, ancak çevre temizliği ve tertemiz doğasıyla Avrupa standartlarına kavuşabileceğini de sözlerine ekledi.