TÜRKİYE'NİN ALTIN KULAÇLARI ŞEHİTKAMİL'DE BULUŞTU

BİN 590 FARKLI YARIŞTA 384 ŞAMPİYON SPORCU KULAÇ ATACAK

Su sporlarında düzenlediği organizasyonlar ve ulusal platformda düzenlenen şampiyonlarda elde ettiği başarılarla Türkiye’nin havuzda parlayan yıldızı haline gelen Şehitkamil Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı’nın 2016 Yılı Yurt İçi Planı Faaliyet Programı’nda yer alan Olimpik Kulaçlar Türkiye Yaz Şampiyonası’na başarıyla ev sahipliği yapıyor. Ülke genelinde yüzme branşında faaliyet gösteren 101 spor kulübünden 384 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonda, Türkiye’nin 11-12 yaş gurubundaki en iyi sporcuları bin 590 farklı yarışta kulaç atacak.

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Olimpik Kulaçlar Türkiye Yaz Şampiyonası açılış seremonisi esnasında katılımcı spor kulüplerinin idareci, antrenör ve sporcularıyla Türkiye’nin dört bir yanından Gaziantep’e gelerek Alleben Yüzme Havuzunun tribünlerini dolduran sporcu velilerine seslenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Yüzme Federasyonu Olimpik Kulaçlar Türkiye Yaz Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Fadıloğlu, “Türkiye Yüzme Federasyonumuz ile işbirliği içerisinde Türkiye’nin kategorilerindeki şampiyon sporcularının katılımıyla gerçekleştirilecek olan Olimpik Kulaçlar Türkiye Yaz Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm branşlarda benzer organizasyonlar düzenlemeye, sporun ve sporcularımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Kulübümüz sporcuları, sadece su sporları branşlarında değil; basketbol, halkoyunları, futbol ve satranç branşlarında ulusal platformda başarıdan başarıya koşuyor. Ben şampiyona katılan tüm sporcularımıza, organizasyonda görev yapacak antrenör, idareci ve hakemlerimize başarılar diliyor, değerli sporcu velilerimize Gaziantep’e tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

 

FEDERASYON HEYETİNDEN ŞEHİTKAMİL’E TEŞEKKÜR

Şampiyonayı takip etmek üzere Gaziantep’e gelen Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Nilüfer Sanvar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Gürel ile Nevzat Mutlutürk, Şehitkamil Belediyesi’nin su sporlarında özelikle yüzme branşında yürüttüğü faaliyetlerin takdire şayan olduğunu söyledi. Su sporlarındaki tesisleşme hamlesi ve organizasyonlara verdiği büyük desteklerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Yönetim Kurulu Üyeleri, Şehitkamil Belediyesi’nin Olimpik Kulaçlar Türkiye Yaz Şampiyonası’na çok ciddi bir şekilde hazırlık yaptığını ve organizasyonun her aşamasının büyük titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzlarının organizasyon yapısının tüm Anadolu şehirlerine örnek olması gerektiğini ifade etti.