TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BİYOLOJİK GÖLETİ ALKIŞLARLA AÇILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Gaziantep Valisi Erdal Ata Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer Mehmet Sarı Mehmet Erdoğan Halil Mazıcıoğlu Derya Bakbak Ali Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Gaziantep Üniversitesi Rektörü Mehmet Yavuz Coşkun Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ile meclis üyeleri muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

MEHMET YAKAR KONSERİ BİNLERCE DAVETLİYİ EĞLENDİRDİ

Açılış töreni öncesinde sevilen sanatçı Mehmet Yakar en güzel şarkılarını açılışa katılmak için Dülük Tabiat Parkını dolduran binlerce vatandaş için seslendirdi. Halkoyunları ekibinin gösterileriyle coşan vatandaşlar gönüllerince bir gün geçirdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in konuşmaları ile devam etti.

TAAHHÜTLERİMİZİN ÜSTÜNE ÇIKARAK FARKLI PROJELERE İMZA ATIYORUZ

Ortak akıl çerçevesinde hareket ederek Dülük’te ki alanı Orman ve Su İşleri Bakanlığından devraldıklarını belirten Başkan Fadıloğlu; “ Burası biz devralmadan önce normal bir ailenin gelip burada güvenli bir şekilde vakit geçirmesi mümkün değildi. Biz öncelikle buradaki güvenlik sorununu ortadan kaldırdık. Burası şu an 24 saat kameralarla kontrol ediliyor. Böylece biz burada kötü niyetli insanların barınmasına izin vermiyoruz” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na detaylı bilgi veren Başkan Fadıloğlu; “Doğal Hayat Doğal Çevre” sloganı ile yola çıkarak Dülük Ormanlarında güneş panelleri sayesinde enerji üretip ihtiyacımız olan bu enerjiyi de projelerimizde kullanıyoruz. Şu an Türkiye’de belediyeler arasında enerji üreten ve bunu kullanan ilk belediyeyiz. Tabi göreve gelmeden önce belli taahhütlerimiz vardı. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak çok şükür bu süre zarfında verdiğimiz taahhütlerimizin üstüne de çıkarak farklı projelere imza attık. Biyolojik Gölette hayata geçirdiğimiz özel projelerden birisi oldu.  Vatandaşlarımız hiç merak etmesin ilklerin öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz. Ben burada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada gördüğünüz bu eser belediye personellerimizin gecesi ve gündüz demeden çalışması ile ortaya çıkmıştır ” dedi.

DÜLÜK TABİAT PARKI EMİN ELLERDE

Gördüğü manzara karşısında duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “ Şehitkamil Belediyesi bu alanı bizden istediğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Şimdi görüyorum ki ne kadar doğru bir karar vermişiz. Burada doğal hayatı koruma ve yaşatma adına harika işlere imza atılmış. Biz de bu tarz hizmetleri gördükçe Başkanımızla gururlanıyoruz. Ortaya daha güzel işlerin çıkması için elimizden gelen bütün desteği de vermeye hazırız. Gaziantep’te yaptığımız toplantılarda önemli kararlar aldık. Aldığımız bu kararlardan biri de Gaziantep’te “bal ormanı” kuracağız. Yakında başlayacağımız projelerle Gaziantep yeşil alan bakımından ülkemizde önemli yerlere gelecektir” dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NİN PROJELERİ TÜRKİYE’DE SES GETİRİYOR

Konuşmasına vizyonu ve cesareti ile hayal edilemeyen projeleri hayata geçiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; “Nüfus bakımından şu an il olan birçok yerden kalabalık olan Şehitkamil ilçemiz yaptığı işler ve projelerle Türkiye’de ses getirmeye devam ediyor. Açılışını yaptığımız Biyolojik Gölet bunun en önemli göstergelerinden sadece bitanesi. Eminim ki Başkanımız ileriki zamanlarda bu ve bunun gibi işlere imza atarak Şehitkamili önemli yerlere getirecektir” dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ VE DAVETLİLER HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu da, Bakan Şahin’e ve Bakan Eroğlu’na çeşitli hediyeler verdi. Hediyelerin verilmesinden sonra ise protokol üyeleri kurdele keserek Türkiye’nin en büyük biyolojik göletini hizmete açtılar. Biyolojik göleti gezen Bakanlar ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmediler. Bakan Fatma Şahin ile Bakan Veysel Eroğlu, biyolojik göletin yamacında olan yeşil alana ağaç dikerek ağacın can suyunu da verdiler. Ağacı okşayan Bakan Eroğlu, ağaçların sevgiye ihtiyacının olduğunu söyledi.