TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ, SATRANÇTA BULUŞTU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal, Satranç İl Temsilcisi Fatih Özdöver'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öçal; “Bundan Sonraki Hedefimiz İse 10 Bin Lisanslı Oyuncudur”

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl müdürü Nuri Öcal, satranç konusunda önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde 400-500'e yakın lisanslı satranç oyuncumuz vardı. Ozaman bir hedef kolduk ve bu rakamları 5 bine çıkaracağımızı söyledik. Bu çok uçuk bir rakam olarak görünüyordu. Ama bugün 5 bininci lisanslı oyuncumuzu ödüllendiriyoruz.

Bundan sonraki hedefimiz ise 10 bin lisanslı oyuncudur. Bu hedefe ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bugün burada bu imkanları sağlayan Şehitkamil Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Satranç Kursu Verilebilecek Bir Fiziki Mekan Hazırlıyoruz”

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu da satrancın önemine değinerek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın derslerindeki başarılarının yanı sıra sosyal hayatta da daha artı değerler üretmek için yapılan bu etkinliği önemsiyoruz. Geçmiş dönemde çok fazla lisanslı sporcu sayısı olmayan bu dalda önemli mesafeler kat edilmiştir.

Biz bu etkinliğimizi 23 Nisan ve 29 Ekim'de tarihlerinin önemine binaen yapıyoruz. Ayrıca İbrahimli bölgesinde şu anda satranç kursu verilebilecek bir fiziki mekan hazırlıyoruz. Bunu birçok bölgeye yayarak şehrin farklı noktalarında bu hizmeti vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Nihat Kaynar; “Satranç; İnsan Zekasına Dayanan Eşsiz Bir Zihin Sporudur”

Törende söz alan Vali Yardımcısı Nihat Kaynar ise; “Tarihi çok eskilere dayanan satranç; insan zekasına dayanan eşsiz bir zihin sporudur. Düzenlenen bu organizasyon, her zaman gelişim ve kalkınmayı hedefleyen Gaziantep halkı açısından memnuniyet vericidir. Toplumumuzun çağdaş medeniyetler arasında var olabilmesi her bireyin kendisini kabiliyetleri doğrultusunda geliştirmesiyle mümkündür.
Şehitkamil Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bu organizasyonu gerçekleştirerek çocuklarımızın geleceklerine büyük bir katkı sağlamaktadır. Cumhuriyet Bayramımızın onuruna düzenlenen bu turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyor ve başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Başkan Fadıloğlu, 5 bininci lisanslı sporcu olan, Seçkin Koleji Ana Okulu öğrencisi; Doruk Ege Şahin'e plaketini verdi.
Turnuvaya 5 ayrı yaş grubundan toplam 467 yarışmacı katılırken, müsabakalar protokol üyelerinin temsili hamleleriyle başladı.