TÜRKİYE'NİN İKİ GAZİSİ 78 YIL ÖNCE BUGÜN BULUŞTU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu Büyük Önder Atatürk’ün Gaziantep’i ziyaret edişinin 78. Yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Büyük önder tüm Türkiye’ye örnek gösterdiği, Antep halkını 78. Yıl önce bugün onurlandırmıştır. Büyük Önderin bu ziyareti bir anlamada bu iki gazinin buluşmasıydı. Çünkü Türkiye’nin iki Gazisi vardı biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk biri de Gaziantep…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İşgal altındaki vatan topraklarında düşmana karşı canını ortaya koyan Antep Halkı’nı şu sözlerle anlatmıştır; “Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar…” Antep’ten yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi tüm Türkiye’yi aydınlatmıştır. Bunu birçok konuşmasında örnek gösteren Büyük Önder Atatürk’e Gaziantep’i ziyaretinde yapılan törenle nüfuz belgesi verilerek adı gibi Gaziantepli olmuştur. Ulu Önderle aynı hemşeriliği paylaşmak tüm Gaziantepliler için bir onur olmuştur ve olmaya devam edecektir” diye konuştu.

TÜRKİYE İÇİN BUGÜNDE ÖRNEĞİZ…

Başkan Fadıloğlu; “Gaziantep Atatürk’ten aldığı feyizle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Kurtuluş savaşındaki mücadelesiyle vatana örnek olan şehrimiz bugün de sanayisi, ekonomisi ve kültürüyle liderliğini devam ettiriyor.
Gaziantepliler olarak Ulu Önder Atatürk’ün 78 yıl önceki sözlerine layık olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.