VATANDAŞLA EL ELE SOKAK DÜZENLEMESİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi; Şehit Murat Paslıer (Tirenli) Sokak’ta yolun daralmasına neden olan ve tehlike arz eden dört evin kamulaştırma sürecini tamamlayarak yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

Başkan Fadıloğlu ve Belediye ekiplerini, davul zurnayla karşılayan sokak sakinleri; yapılan düzenlemeden duydukları memnuniyeti belirttiler.

“Başkanımız Bizleri Mağdur Etmedi”

Yıkılan evlerden birinin sahibi olan Mustafa Dağ; Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediyemiz, evlerimizi kamulaştırdıktan sonra geciktirmeden paramızı ödeyerek, bizleri mağdur etmedi. Yapılan çalışmalardan sonra sokağımızı daha da güzel bir hale gelecek” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle muhtarı Mustafa Dağlıoğlu ise; “Bizler, burada yapılacak düzenleme için uğraşıyorduk. Sağ olsun başkanımız bu konuya, özel bir hassasiyet gösterdi. Belediyemiz, evlerin istimlakini tamamlayıp yıkımını gerçekleştirdi. Ardından da düzenleme çalışması başlatacaklar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Mahallemiz kötü bir görünümden kurtuldu” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Vatandaşlarımızın Memnuniyeti Bizlerin Memnuniyetidir”

Yıkım çalışmasını yerinde izleyen Şehitkamil Belediye başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu da; “Şehit Murat Paslıer, eski adıyla trenli sokak olarak bilinen bölgemizde eğik durumda olan ve tehlike arz eden dört evin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu dört evle ilgili yapmış olduğumuz anlaşmayla, vatandaşlarımızı mağdur etmeden evlerin istimlakini gerçekleştirdik” dedi.

Evlerden dolayı, sokak yolunun belli bir alandan sonra daraldığını, bunun da sokakta araç ve insan sirkülasyonunu kötü yönde etkilendiğini belirten Başkan Fadıloğlu; “Tamamı anlaşma metoduyla gerçekleştirilen istimlaktan sonra yıkım işlemine başladık. Bu düzenlemenin Ramazan’da sözünü vermiştik, Kurban Bayramı’nda da yıkımını gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de sokağımızın çevre düzenlemesini tamamlayıp vatandaşlarımız için daha yaşanır bir yer haline getireceğiz” şeklinde konuştu.Sokak sakinlerinin yıkımı davul zurnayla karşılamaları konusunda ise; “Onların memnuniyeti bizlerin memnuniyetidir. Bizler, millete hizmet için geldik” dedi.

“Yapılan 1+1 ve Yapılacak olan 2+1 Konutlar ile Standartlar Yükselecek”

Başkan Fadıloğlu çarpık yapılaşma konusuna da değinerek; “Bizim amacımız bu tür niteliksiz yapılar yapılmasını engellemektir. İnşallah bundan sonra hem yaptığımız 1+1’ler ile hem de yapmayı planladığımız 2+1’ler ile vatandaşlarımıza modern yapılar sunmaktır” diye konuştu.