VATANDAŞLAR İLAHİYATÇI PROF. DR. HATİPOĞLU PROGRAMINA AKIN ETTİ

SOHBETE KATILIM YOĞUN OLDU

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sohbete büyük ilgi gösteren vatandaşlar saatler öncesinden gelerek salonu hınca hınç doldurdular. Salonda yer kalmayınca merdiven boşluklarında izlemek zorunda kalan vatandaşlar, programı sonuna kadar pür dikkat dinlediler. Prof. Dr. Hatipoğlu tarafından anlatılan dini konular karşısında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğulurken, bazıları ise cep telefonlarıyla o anı ölümsüzleştirmek istediler.

PROF. DR. NİHAT HATİPOĞLU EFENDİMİZİN HAYATINI ANLATTI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatı, Kerbela Olayı - Hz. Hüseyin’in Şehid edilmesi gibi konularda bilgiler veren İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Efendimize yakın olmak O’nun Sevdiği Bir mümin olabilmek için ne yapılması gerektiğini anlattı. İlahiyatçı Hatipoğlu, “Kur'an-ı Kerim’de ki: Allah'ı seviyorsanız Muhammed'e uyun Allah da sizi sever ve günahlarınızı bağışlar Velev ki Peygamberi sevmenin yolu O’na tabi olmak O'nun izinde yürümektir. Peygamberi seviyorum diyorsak o sözün içini doldurmalıyız. Komşuya iyilik etmekle mazlumun hakkını almakla yetimin başını okşamakla mağdurun yanında olmakla olur. Düşeni kaldırmakla olur. O'nu sevmek O'nun yaptığını yapmaktır” dedi.

“GÖNÜL DÜNYAMIZA HAYAT VERDİNİZ”

Sohbet sonrası sahneye davet edilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’na çiçek takdim ederek; “Mübarek Muharrem ayına özel düzenlediğimiz programda gönül dünyamıza hayat verdiniz. Biz Gaziantepli dostlarınız olarak sizi her zaman görmek istiyoruz. Buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VATANDAŞLAR BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Sohbeti dinlemeye gelen vatandaşlar ise Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, “Nihat hocamızla bizi buluşturan ve canlı canlı dinlememize vesile olan belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Nihat hocamızın bizim yanımızda çok farklı bir yeri var. Kendisini dinlerken duygularımıza hakim olamadık. Güzel bir sohbetti vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.