VATANDAŞLAR PİKNİK YAPMAK İÇİN DÜLÜKBABA'YA AKIN EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


TABİAT PARKINA UYGUN YENİ DÜZENLEMELER YAPILDI

 
Başkan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, Dülükbaba'nın baştan aşağı yenilendiğini belirterek, tüm oyun gruplarında da değişiklikler yapıldığını ifade etti. Vatandaşın rahat piknik ve spor yapmasını sağlamak için bir dizi güvenlik tedbirleri aldıklarını dile getiren Fadıloğlu, "Tabiat parkı denince yıllardır mesire alanı olarak geçen alan şu anda tabiat parkına döndürüldü. Bu bizim inisiyatifimizde olan bir şey değil. Orman Bakanlığı tarafından bu konseptte ki yerler, belirli noktalar tabiat parkına
döndürülmüş. Tabiat parkının mesire alanlarına göre daha farklı konsept değerlendirilmesi söz konusu. Hal böyle olunca bizde burada ona uygun olarak düzenlemeleri yeniden yaptık. Tabiat parkının içerisinde daha önceden olan metal oyun gruplarının tamamını kaldırdık. Gördüğünüz gibi ahşap oyun grupları çocuklara zarar vermeyecek şekilde plastik oyun gruplarıyla düzenledik. Yine bunun yanı sıra burada mesire alanının içerisindeki bankların, masalı bankların tamamı komple elden geçirildi”dedi.

 

ALINAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VATANDAŞLARIMIZIN HUZURU İÇİN

 

Hafta sonu itibariyle yaklaşık 15-20 bin kişinin buraya giriş yaptığını kapıdan kontrol edebiliyoruz diyen Başkan Fadıloğlu, "Bizim buradaki amacımız vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde piknik yapabilmelerini sağlamak. Bu nedenle girişteki kontrol bariyerinin olduğu noktada aynı zamanda emniyetin MOBESE kamerası söz konusu. Diğer alanlarda da güvenlik nedeniyle zaten kameralar sürekli çekim yapmakta fakat burada güvenliği tam manasıyla sağlayabilmek adına emniyet tarafından MOBESE de yerleştirildi. Buraya girecek araçların herhangi kötü niyetli bir işleme maruz bırakmaması adına bu işlemi de devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızdan bazen bu konuda çok şikayet geliyor. Dülük Tabiat Parkı'na gece saat 10-00'dan sonra giremiyoruz diye. Bu bizim almış olduğumuz bir karar değil, bildiğiniz gibi Dülük Tabiat Parkı aynı zamanda askeri alanla sınır ve bu sınırın arasında her hangi bir tel örgü yoktur. Bundan dolayı güvenlik açısından bunun dışında tel örgü olmaması münasebetiyle gece saat 10-00'dan sonra buraya giriş çıkış mümkün değil. Vatandaşlarımızın bu konuda hoşgörüsüne sığınıyoruz. Güvenlik nedeniyle, sadece bu parkın güvenliği değil aynı zamanda diğer taraftaki askeriyenin güvenliği açısından da uygulanan bir çalışma. Burada vatandaşlarımıza nitelikli hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza Sağlıklı, huzurlu mutlu günler diliyorum" diye konuştu.

 

VATANDAŞLAR DÜLÜKBABA TABİAT PARKININ BELEDİYE TARAFINDAN HİZMETE ALINMASINDAN ÇOK MEMNUN


Dülükbaba Mesire Alanı'nda piknik ve spor yapmaya gelen vatandaşlar da Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na yapmış olduğu güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Dülükbaba'nın Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete alınmasının ardından çok büyük değişiklikler kaydettiğini hatırlatan vatandaşlar, "Biz, piknik yapmak için buraya il dışından geliyoruz. Bundan 2 yıl öncesine kadar tinerci ve balicilerden dolayı girmeye çekindiğimiz Dülükbaba Mesire Alanı, şu anda bambaşka bir ihtişama bürünmüş. Bu güzel hizmeti sunan Şehitkamil Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.