VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

STANDART DIŞI UYGULAMALARA KESİNLİKLE MÜSAADE YOK

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt İlçesinde bir Alışveriş Merkezinin inşaatında çalışan işçilerin kaldığı çadırlarda çıkan yangın sonucu 11 işçinin yanarak hayatını kaybetmesinden dolayı harekete geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptığı açıklamada; “Günün şartlarına göre bizimde şartlarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. İstanbul Esenyurt İlçesinde bir Alışveriş Merkezin de çıkan yangın sebebiyle 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bizde Şehitkamil Belediyesi olarak kendi bölgemizdeki şantiyelerde bu şekildeki yapılanmalara kesinlikle müsaade etmeme kararı aldık. Çünkü bunların belirli standartları var. Geçmiş dönemlerde belki bunlar yapılabiliyordu, ama artık bu şekildeki işçilerimizin mekanları sabit mekanlar veya sökülebilir konteynır şeklindeki mekanlardan oluşması gerekiyor. Bu konuda Gaziantep’teki çadır olarak kurulmuş şantiye binaları için biz müteahhit firmalara bir yazı gönderdik. Bundan sonraki süreçte kesinlikle çadırda barınmaya müsaade etmeyeceğiz. Özellikle naylon ve yanabilir çadırlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda özellikle kararlıyız. Tüm müteahhit arkadaşlarımızın bir an önce bu standartları yükseltmesi gerekiyor. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın fakat bizimde önlem almamız gerekiyor. Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi olarak biz bunu başlattık. Bundan sonraki süreçte böyle bir yangına sebebiyet verebilecek sağlıksız yaşam alanlarında bulunan yerlere müsaade etmeyeceğiz. Standardı yüksek, nitelikli alanları düzenlemeye gayret göstereceğiz’’dedi.

UMARIM BÖYLE OLAYLAR BİR DAHA YAŞANMAZ

Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu son olarak, böyle bir acının bir daha yaşanmaması için tüm işverenlerin bu konuda hassas davranması gerektiğini vurguladı ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.