YAPRAK MAHALLESİ 24 SAAT YAŞAYAN SOKAK HALİNE GELECEK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun özel ilgi gösterdiği tarihi dokunun korunmasına yönelik çalışmalar Kepkep Sokak, Şose sokak, Dere kenarı sokak, Bay Ahmet çıkmazı, Canoğlu çıkmazı, Bay Asım çıkmazı ve Camii (Ali Nacar Camii çıkmazında) devam ediyor.  

TARİHİ DOKUYA SAHİP ÇIKIP GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılan çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirtti. Sokağa bakan bina cephelerinin sağlıklaştırıldığını ve aynı zamanda evlerin çatılarının da onarılarak çok güzel bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Başkan Fadıloğlu; “Amacımız bu sokağın yaşayan bir sokak olması, konutların yine vatandaşlar tarafından kullanılabilmesi aynı zamanda da sokağın her türlü aktivite ile yirmi dört saat faaliyette bulunması. Bunun yanı sıra geleneksel ‘Antep Sokak’ dokusunun yaşatılarak ilimize gelen turistleri bölgemize çekmek diğer bir amacımız.  Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Elimizdeki bu tarihi dokuya sahip çıkarak bizden sonraki kuşaklara aktarmaya gayret göstereceğiz ”dedi.
 
MAHALLEMİZE HAREKETLİLİK GELDİ
Mahallelerine bir hareketlilik geldiğini vurgulayan vatandaşlar; “ Yapılan bu çalışmalar bizleri çok mutlu etti. Mahallemiz eski halinden daha güzel oldu. Eskiden buralarda maddi durumu çok iyi zengin vatandaşlar otururmuş. Zamanla sahipsiz bırakılarak bu hale gelmiş. Fakat şimdi belediyemiz buraları güzelleştiriyor. Çalışmalarından dolayı başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.

BELEDİYEMİZ ESKİ BİR TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI
Yaprak mahallesi muhtarı Cesur Kıvanç; “Belediyemiz eski bir tarihi gün yüzüne çıkardı. Kepkep sokak çok eski bir yerleşim yeri. Dere kenarı ve kepkep sokakta sokak sağlıklaştırma yapılıyor. Belediye ekipleri yoğun mesai harcayarak buradaki çalışmalarına devam ediyor. Yapı olarak bakımsızlıktan tehlike arz eden yerler tek tek onarılarak güvenli hale getirildi. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.