YAPRAK MAHALLESİNDE SONA GELİNDİ

YAPRAK MAHALLESİNE ÖZEL İLGİ GÖSTERİDİ

Şehitkamil Belediyesi tarafından özel ilgi gösterilerek tarihi dokunun korunmasına yönelik çalışmalar Kepkep Sokak, Şose sokak, Dere kenarı sokak, Bay Ahmet çıkmazı, Canoğlu çıkmazı, Bay Asım çıkmazı ve Ali Nacar Camii çıkmazında devam edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde tarihi doku yeniden gün yüzüne çıkarken, Yaprak mahallesi sakinleri ve çevre esnafı yapılan çalışmaları yerinde bulduklarını dile getirdiler.

 

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Yaprak Mahallesinde devam eden çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Amacımız eski Antep evlerinde yaşanan hayatın devam etmesini sağlamak. Aynı zamanda da ticari hayatın yeniden canlı bir şekilde devam etmesini sağlamak” dedi. Yaprak Mahallesinde yapılan çalışmalara da değinen Başkan Fadıloğlu; “Tarihi yerlerin cephe ve çatı çalışmalarının tamamlandı. Bölgedeki elektrik, su, kanalizasyon hatları yer altına alındı. Sokak aydınlatmaları tarihi dokuya uygun bir şekilde yapıldı. Çalışmalar neticelendirildiğinde hem milletimiz daha rahat yaşam alanlarına kavuşmuş olacak hem de ticari faaliyetler artmış olacak” dedi.

 

 GECESİYLE GÜNDÜZÜYLE ÇOK GÜZEL OLDU

Yaprak mahallesinde yapılan çalışmalar neticesinde mahallenin farklı bir görünüme büründüğünü dile getiren vatandaşlar; “ Bizler burada çok eski zamanlardan beri oturuyoruz. Eskiden burada yaşam çok güzeldi. Fakat zamanla ilgisizlikten yaşanamaz bir hale gelmişti. Akşam belli bir saatten sonra dışarı çıkamazdık. Fakat şimdi Şehitkamil Belediyesinin yaptığı çalışmalar neticesinde burası gecesiyle gündüzüyle çok güzel oldu. Her yer ışıklandırıldı. Tarihi yapılar yeniden canlandırıldı. Artık yerli ve yabancı turistlerde buraya geliyor fotoğraf çekiyor. Esnafımızın da işleri eskiye oranla daha güzel oldu. Çünkü artık bir hareketlilik var burada. Emeği geçen herkese ve Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.