YAŞAM, HAYATIN HER ALANINDA ENGELLERİ AŞMAKLA BAŞLIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Engellilerimiz, bedensel ve ruhsal açıdan bazı dezavantajlar taşıyan ancak akıl, düşünce ve duyguları hepimiz kadar güçlü olan arkadaşlarımızdır.

Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybederek, toplumsal yaşama uyum sağlamakta güçlük çeken arkadaşlarımız için; kendi kendilerine yetebilecekleri bir şehir hayatı kurmak istiyoruz.

Engelli kardeşlerimizin huzurlu ve rahat bir ortamda zaman geçirmeleri için Engelsiz Park’ımızı hayata geçirdik. Engellilerimiz, özel tasarım ve malzemeyle yapılan bu parkta, kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan, gönüllerince eğlenebiliyorlar.

Başta dört büyük projemiz olmak üzere tüm inşa ettiğimiz yapılarımızda, Engelli vatandaşlarımız için özel tasarımlara yer veriyoruz. Hedefimiz, engelli arkadaşlarımızın da en az diğer vatandaşlar kadar bu hizmetlerden faydalanmasıdır.

Belediye binamızı ise; engelli arkadaşlarımızın rahatça ziyaret ederek, hiçbir problemle karşılaşmayacakları bir yapıya dönüştürdük. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, engellilerimiz bizden sadece; kendi kendilerine yetebildikleri bir kent hayatı istiyorlar.

Yapısal zorluklar çeşitli çalışmalarla giderilerek; engelsiz bir kent kurulabilir. Ama önemli olan önyargılarımızı yıkarak; engelsiz bir sosyal yaşam kurmaktır.

Bedensel ve ruhsal engellerin bir şekilde aşılabileceğini; bizi biz yapanın, düşünce ve duygularımız olduğunu hatırlatarak; tüm engellilerimize adanmış bu özel günde onlara, mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.