YENİDÜNYA DÜZENİ VE TÜRKİYE KONULU KONFERANS ŞKM'DE YAPILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) yapılan konferansa, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Memur-Sen İl Temsilcisi Mithat Sevin, Milli Eğitim İl Müdürü Ekrem Serin, Sağlık İl Müdürü Yemliha Aksoy, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AK Parti Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Memur-Sen üyeleri, meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Memur-Sen işbirliğinde düzenlenen, "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan milletvekili Şamil Tayyar yaptığı konuşmasında, "Dünyada büyük bir siyasi, ekonomik ve sosyal depremler yaşanıyor. Ülkeleri birbirine bağlayan fay hatları kırılmaya devam ediyor. Bu çalkantılı süreçte bilin ki dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Bu küresel oyunda kartlar yeniden dağıtılıyor. Türkiye bu süreci iyi yönetebilirse, çok kazançlı çıkabilir. Şu anda Türkiye bir bölgesel güçtür. Eğer bunu iyi değerlendirebilirse, yarın küresel oyuncu da olabilir. Tıpkı, Amerika, Rusya, Çin ve Almanya gibi. Son yıllarda bu konuda hayli bir mesafe alındı. Türkiye ayak bağlarından kurtulur, milli iradeyi egemen kılar, demokratik Cumhuriyeti kurarsa hem içerde hem dışarıda saygın ve güçlü bir ülke olarak gelecek yolculuğuna devam eder. Tarihin akışı bu yöndedir. Türkiye ya bu rüzgarı arkasına alıp koşacak ya bu rüzgara karşı tökezleyecek" dedi.

Şamil Tayyar konuşmasının ardından vatandaşların gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Şike konusuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap vermek istemediğini söyleyen Tayyar, "Şike konusuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Maalesef birileri bunu hep başka yöne çekmek istiyor. Biz vicdani bir refleksle yanlış olduğunu düşündüğümüz konularda kamuoyuna açıklama yaparak tavrımızı ortaya koyduk. Bazı şer odakları sayın Başbakanımızın hastalığı üzerinden bize vurmaya çalıştı. Sayın Başbakanımız hastalığıyla uğraşırken, sanki biz partiyi karıştırıyormuş gibi bir görüntü oluşturmaya çalıştılar. Bunu da yapanlar ağırlıklı olarak AK Parti'den nefret eden asla sevmeyen ve uzun süredir de Ergenekon sürecini destekleyen internet sitesi, gazeteler ve yazarlardır" diye konuştu.

Program sonunda Başkan Fadıloğlu, milletvekili Şamil Tayyar ve Mithat Sevin'e çiçek takdim etti.

Mithat Sevin ise Tayyar ve Başkan Fadıloğlu'na çeşitli hediyeler verdi.
Programın ardından Şamil Tayyar salonda bekleyen vatandaşlara kitaplarını imzaladı. Tayyar'a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.