YEŞİL OKUL PROJESİ KAPSAMINDA OKULLAR ODULLERİNİ ALDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Yeşil Okul Projesi kapsamında 20 okulun çevre düzenlemeleri yapılırken, okullarda oluşturulan atık depolama birimleriyle de öğrencilerin bu alışkanlığı tatlı bir rekabet havasında, öğrenmeleri sağlandı.


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Çevre ve Orman İl Müdürü Mesut Niziplioğlu, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Fadıloğlu; “önemli olan öğrencilerimizin verdiği destek”

Açılış konuşmasını yapan Başkan Fadıloğlu, proje kapsamında yarışmaya 20 okulun katıldığını ifade ederek, başarılı olan 3 okula ödül olarak akıllı tahta verileceğini söyledi.


Projeye verilen destek için okul öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eden Rıdvan Fadıloğlu, “Burada asıl önemli olan konu, öğrencilerimizin projeye destek vermeleriyle, okullarına destek vermiş olmalarıdır. Öğrencilerimiz bu projeyi devam ettirdikleri takdirde bütün sınıflara akıllı tahta ile donatılmış olacak” dedi.


Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; “Asıl olan öğrencilerimizde çevre bilincinin gelişmesidir. Eğer sizler çevre bilinci ile gelişirseniz ebeveynlerinize de örnek olmuş olacaksınız. Sizlerden bu konuda çok şey bekliyoruz. Nasıl derslerinizde başarılı olmanızı bekliyorsak, çevre konusunda da başarılı olmanızı bekliyoruz. Şuan ki kullanmış olduğumuz çevre atalarımızdan bize miras değil, geleceğin bize emaneti olan çevredir. Bu kapsamda valilik desteğinde çevre ve orman müdürlüğü ile birlikte 87 dönüm ağaçlandırma çalışması yaptık. Ekim ayında yine sizlerle beraber ağaçlandırma çalışması yapacağız. Bizim dönemimizde her öğrencinin Her öğrencimizin senede en az 2 fidan dikmesini planlıyoruz” diye konuştu.


Proje Koordinatörü Çevre Mühendisi Gülşen Nişli, Sunum Yaptı

Törende final Sunumunu yapan “Yeşil Okul Projesi” koordinatörü, Çevre Mühendisi Gülşen Nişli ise; Proje kapsamında atık yönetimi ve geri dönüşüm koordinasyonu konusunda öğrenciler ve öğrenciler yoluyla aileleri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmanın atık yönetimi ve geri dönüşüm koordinasyonundan geçtiğini söyleyen Nişli, projenin teknik detayları konusunda misafirlere, bilgisayar destekli sunumda bulundu


“Yeşil Okul Projesi” Ambalaj Atıkları kategorisinde birinciliği Kaşı Beyaz İlköğretim Okulu, Atık Pil kategorisinde Türkan Mehmet Akçan İlköğretim Okulu, Bitkisel Atık Kategorisinde ise Abdullah Kepkep İlköğretim Okulu elde etti. Dereceye giren Okullar Plaket ve Ödüllerini; Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Çevre ve Orman İl Müdürü Mesut Niziplioğlu, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin’in elinden aldı.

Başkan Fadıloğlu’na Çevre Duyarlılık Plaketi


Tören sonunda İl Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioğlu, Çevre konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu’na plaket verdi. Niziplioğlu Başkan Fadıloğlu’nun çalışmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu ise proje ve çalışmalarına, öğrencilerin de desteğiyle devam edeceğini vurguladı.

Şehitkamil Belediyesi “Çevre Şenliği”


Yeşil Okul Projesi kapsamında Dülükbaba’da çevre şenliği düzenlenecek, Projeye dahil olan 4 okuldan (Selvi Erdem İ.Ö.O, Sani Konukoğlu İ.Ö.O, Şahinbey İ.Ö.O ve Türkan Mehmet İ.Ö.O)öğrencilerin katılımıyla, perşembe günü gerçekleşecek etkinlikte, doğa gezisi ve piknik yapılacak.