YETİMLERİN MAÇINDA DOSTLUK KAZANDI

SURİYELİ VE TÜRK ÇOCUKLARI KARDEŞTİR

Şehitkamil Belediyesi Salahattin Eyyubi semt sahasında yapılan dostluk maçında keyifli anlar yaşandı. Her iki takımda centilmenlik içinde hareket ederek, dostluk ruhuna yakışır hareketler sergilediler. Semt stadında yapılan futbol maçında keyifli dakikalar geçirdiklerini dile getiren yetimler; “Kendi aramızda düzenli olarak futbol maçları yapıyoruz. Ancak bugün burada Suriyeli kardeşlerimizle maç yaptık. Maçtan çok zevk aldık. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerindeki savaştan dolayı anne ve babaları şehit düşmüşler. Onların acılarını unutturmak için eğlence amaçlı bir maç yaptık. Birlikte çok güzel bir gün geçirdik” dediler. Suriyeli yetim çocuklar ise, “Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nin düzenlediği futbol maçına çıktık. Şehitkamil Belediyesi’nin yetim çocuklarıyla top oynadık. Bu maç kardeşliği simgeliyor. Çünkü bizler savaşın içinden çıkıp buraya geldik. Suriyeli ve Türk çocukları kardeşlerdir, bugün Müslüman bir ülkede bulunuyoruz. Bu maç bizim için çok güzel oldu. Burada bir birlerimizle tanıştık ve kaynaştık” şeklinde konuştular.

Maçın ardından yetim çocuklar toplu fotoğraf çektirdiler.