YÜZLERCE ÖĞRENCİ ŞEHİTKAMİL'DE SAĞLIK İÇİN ADIM ATTI

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği içerisinde yürüttüğü ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At’ projesi kapsamında eğitim gören 2 bin 535 öğrenci arasından tespit edilen 750’nin üzerinde öğrenci, 10 Mayıs Dünya Hareket Günü dolayısıyla Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkında düzenlenen ‘Gençler Sağlığa Yürüyor’ etkinliğinde bir araya geldi. Öğrenciler, sağlıklı yaşam yürüyüşünün ardından toplu halde kültür, fizik, açma germe ve sıçrama hareketleri yaptı. Hareketsiz yaşama ve metabolik hastalıklara dikkat çekmek üzere düzenlenen etkinlikte katılımcı öğrenciler, sportif etkinliklerin ardından kendileri için düzenlenen parkurlarda doyasıya eğlendi.

 

Gençler Sağlığa Yürüyor etkinliğine; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Müdür Yardımcısı M. Ali Tiryakioğlu, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Emin İnce, Şube Müdürü Mehmet Ali Çıkımoğlu ile projeye katılan okulların müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

 

7 aya yakın süredir yürütülen ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At’ projesi kapsamında eğitim gören sporcu öğrenciler, büyük bir coşkuluyla gerçekleştirilen etkinliklerin ardından proje çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade etti. Etkinlik dolayısıyla çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, sporu bir yaşam biçimi haline getirmek istediklerini kaydetti.

 

AMACIMIZ; ÇOCUKLARIMIZDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Düzenlenen etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şöyle konuştu:

 

“Bizim, daha önceden başlatmış olduğumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz bir proje vardı. ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At’ isimli proje çerçevesinde 6 pilot okuldan yaklaşık 2 bin 500 öğrencimizin vücut kitle endekslerinin ölçümünü yaptık. Çocuklarımızın hangi spor dalına yatkınlığı olduğuna ilişkin taramalar yaptık. Çocuklarımızın hareketini arttırmak, farkındalık oluşturmak adına Bugün 10 Mayıs Dünya Hareket Günü münasebetiyle böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte bizlere destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüne yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın bu konudaki farkındalığı arttığı müddetçe daha sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olacağız. Son dönemde obeziteyle mücadelede dünya, çok büyük paralar harcıyor. İşin ileri noktalara varmadan çözülebilmesi adına bu tür hareketliliği arttırmak adına yapılan çalışmalara destek vermek adına buradayız. Bugün yaklaşık 750 çocuğumuz ile birlikte burada yürüyüş yapıyoruz. Amacımız; çocuklarımızda farkındalık oluşturmak. Bu tür projeleri devam ettirerek bizden sonraki nesillerin daha sağlıklı olmaları adına atmış olduğumuz adımı geliştirmiş olacağız. Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde diyaloğumuz arttığı müddetçe bu tür projeler devam edecek. Ben, projeye destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

 

FARKINDALIK İÇİN HEP BİRLİKTEYİZ

Etkinlik öncesi öğrencilere hitaben konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, şunları söyledi:

 

“Böyle güzel bir havada, böyle güzel bir projede ve böyle önemli bir günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporla tanışmanın en doğal zamanı ve yaşı. Günümüzde özellikle hareketsiz yaşamın, sporla geç tanışmanın zararını tüm dünya görüyor ve cezasını çekiyor. Eğer sağlıklı kalmak istiyorsak, küçük yaşlarda sporla tanışmak ve sporu bir yaşam biçimi haline dönüştürmek gerekir. O yüzden bugün bir farkındalık için hep birlikteyiz. Ev sahipliliği yapan, bizi burada bir araya getiren Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na özellikle teşekkür ederim.”

 

DAHA GÜÇLÜ, SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ

Projenin insan sağlığı açısından önemine işaret eden Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Emin İnce, “Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Böyle spor etkinlikleri yaparak daha güçlü, sağlıklı nesiller yetiştireceğiz. Bu projelerin devamını diliyorum. Şehitkamil Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber biz de İl Sağlık Müdürlüğü olarak böyle projelerin altına tekrar imza atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.