ZABITA'DA MOBİL EKİP DÖNEMİ

        Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

        Göreve geldiği günden itibaren tüm birimlerde iş verimliliğini artırmak amacıyla, çeşitli değişiklikler yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, zabıta müdürlüğünün denetimleri daha aktif yapabilmesi amacıyla zabıta karakollarını mobil hale getirdi. Yeni uygulama sayesinde 6 zabıta karakolunda bulunan toplam 30 zabıta personeli, gezici ekiplere dahil edildi. Gezici denetim ekiplerinin sayısının artması, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

            Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, insan sağlığının tüm hizmetlerin üzerinde olduğunu ve bu nedenle denetimlerin daha verimli yapılabilmesi için zabıta müdürlüğünün çalışma sisteminde değişikliğe gittiklerini söyledi.

            Yeni değişiklikle 6 zabıta karakolunda, mobil ekipler kurmak kaydıyla değişikliğe gittiklerini ifade eden Başkan Fadıloğlu, “Amacımız halk sağlığının daha iyi korunması ve denetimlerin verimli olmasıdır. Bu nedenle bünyemizdeki zabıta personellerinin daha verimli çalışması için bu uygulamayı hayata geçirdik. Bu konuda, vatandaşlardan gelen eleştirilerde olumlu yönde. Şu anda 55 zabıta personelimiz bulunuyor. 10 araba ve 3 motosikletli ekiplerimizle ilçemize eksiksiz bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Saat: 17.00 ile 02.00 saatleri arasında ise 2 kişilik ekibimiz görev yapıyor. Zabıta ekiplerimiz, 444 27 02 nolu Alo belediye hattına gelen şikâyetlere, 24 saat boyunca cevap verebilecek şekilde programlı çalışmaktadır” dedi.

            Zabıta denetimlerinin daha kalıcı olması nedeniyle esnaf odalarıyla sürekli işbirliği halinde olduklarını da değinen Başkan Fadıloğlu, yaz aylarına girilmesi nedeniyle özellikle, gıda üretimi ve satışı yapan pastane, fırın, market, kasap ve lokantalara yönelik denetimlere ağırlık verildiğini de sözlerine ekledi.