ZABITA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA DENETİMİ

Belediyenin 444 27 02 nolu Alo Belediye hattına gelen bir ihbarı değerlendiren Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri, Karacaoğlan mahallesindeki bir markete ani denetim yaptı. İşyerindeki ürünleri tek tek inceleyen ekipler, çok sayıda kullanma tarihi geçmiş ürün ele geçirdi. İş yeri sahibi hakkında tutanak tutan ekipler, ürünleri de tek tek toplayarak imha etti.

İşyerine yapılan denetimde bisküvide kahveye, şekerlemeden sıvı yağa kadar birçok ürünün son kullanma tarihinin geçtiği tespit edildi.

Yapılan denetimde, 7 adet 500 gr pastavilla un, 6 adet 45 gr kraker, 8 adet 50 gram gofret, 368 adet 20 gr Çikolata, 22 adet 68 gr Tarhana çorbası, 5 adet 40 gr rezene çayı, 9 adet 200 gr un, 19 adet 375 gr kahve, 9 adet 180 gr neskuik, 8 adet 100 Türk kahvesi, 34 adet 250 gr margarin, 23 adet meyveli yoğurt, 3 litre şalgam, 7 adet 500 zeytin, 5 litre ayçiçeği yağı, 9 adet 350 gr çokokem, gadet 360 gr reçel, 268 adet şeker, 5 adet 30 grab bisküvi, 2 adet 50 gr cips, 1 litre limon suyu, 1 litre mısır yağı ekipler tarafından satışa sunulmadan imha edildi.

BAŞKAN FADILOĞLU UYARDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gıda denetimlerindeki hassasiyeti ısrarla sürdürdüklerini ve bu konuda yüzde yüz başarı sağlayıncaya kadar denetimleri artıracaklarını söyledi.

Halk sağlığının hiçbir mazereti kabul etmeyeceğine dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, “İş yeri sahiplerini denetlerken uymaları gereken kurallar konusunda da uyarıyoruz. Ancak bu konuda vatandaşlarımızın da son derece dikkatli olması gerekiyor. Alış-veriş yaparken mutlaka son kullanma tarihine bakılması kendi sağlımız için önemlidir. Bu konudaki ihbarları ekiplerimiz gününde değerlendiriyor. Sağ duyulu vatandaşlarımızın da desteği ile gıda denetimlerinde etkili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.