ZİRVE ÜNİVERSİTESİ'NDEN BAŞKANA ZİYARET

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

   

   Gaziantep’te bu yıl eğitim-öğretime başlayan Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve Genel Sekreter İhsan Palta’dan oluşan heyet, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret ederek Zirve Üniversitesi hakkında bilgi verdiler. Gaziantep’te yeni bir üniversitenin eğitime başlamasının son derece sevindirici olduğuna dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Gaziantep Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu, ziyarette Gaziantep’e böyle bir üniversite kazandırabildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek “Gaziantep sanayi ve üretim konusunda dünyada hatırı sayılır bir şehir. Üretim gücüyle, ihracatıyla Türkiye’nin model kentlerinden birisi olan Gaziantep’i eğitim konusunda da model kent yapmak için –üniversiteler şehri Gaziantep- sloganıyla bu yola çıktık. Gaziantep’in eğitim konusunda çıtasını daha da yükseklere taşımamız ve beyin göçünün önüne geçmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

    Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ise, Zirve Üniversitesi ve açılan bölümler ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Kısa, “Zirve Üniversitesi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çağdaş Cumhuriyete sahip çıkan, global düşünen, geleceğin vizyonuna sahip ve atılımcı gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için tüm imkânlarımızı seferber ederek, Türkiye’nin ve dünyanın saygın akademisyenleriyle İngilizce ağırlıklı, kaliteli bir eğitim fırsatı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.


    Zirve Üniversitesi heyetinin ziyaretinden dolayı son derece memnun olduklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, üniversite ile her türlü işbirliğine açık ve hazır olduklarını söyledi. Zirve Üniversitesi’nin Gaziantep’e eğitim alanında önemli bir değer katacağını ifade eden Başkan Fadıloğlu, “Yerel yönetimler olarak, bilim yuvası olan üniversitelerimizle ortak projeler yapmaya her zaman hazırız. Çünkü, bilimsel alt yapısı sağlam olan sosyal projelerin toplumda daha etkili olacağının bilincindeyiz. Zirve üniversitesinin oluşmasında emeği geçen tüm herkesi yürükten kutluyor ve yeni üniversitemizin akademisyenlerine ve öğrencilerine başarılar diliyorum. ” dedi.