BUNU NE HUKUK ADINA, NE ADALET ADINA, NE DE İNSANLIK ADINA KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu mesajında; “23 Ocak 2012’de Fransa Senatosu tarafından alınan karar, sadece Fransa’nın değil, kendisini özgürlük ve insan hakları savunucusu olarak ilan eden Batı’nın tarihinde utanç verici bir sayfadır. Düşünce özgürlüğü adına her gün bize ders vermeye kalkışan zihniyet, kendi uydurduğu bir yalana inanmayan herkesi suçlu ilan etmenin peşine düşmüştür. Bir yalanı savunmak özgürlük, ama aynı yalana karşı çıkmak, onu eleştirmek yasak haline getirilmiştir. Bunu ne hukuk adına, ne adalet adına, ne de insanlık adına kabullenmek mümkün değildir.


Şunun altını özellikle çizmek gerekir;
 

Türk halkı Fransız halkının selameti için tarihte en ağır bedelleri ödemiş bir halktır. Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü hazırlayan kapitülasyonların zor yıllarında Fransız halkına tanınmış özel imtiyazlardı. Bu imtiyazlar neticesinde ağır bedeller ödemiş Türk halkına karşı Fransız parlamentosunun geçirdiği Türkiye aleyhtarı yasanın tarihteki adı ihanet ve nankörlük yasası olarak anılacaktır.

 
 Esasen bizler, bu güzel şehre Gazi unvanını kazandıran onurlu mücadelenin çocukları olarak, bu zavallı zihniyetin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz.
 

Bu zihniyet sadece kaba güce inanır, adalet duygusu yoktur. Bu zihniyet işgale inanır, barışı bilmez. Sömürgecidir, tarihin en karanlık ve utanç verici katliamlarına imza atmaktan bir an için olsun çekinmez. Haysiyet mücadelesi onlara yabancıdır. Toprağı için, inancı ve onuru için mücadelenin ne olduğundan habersizlerdir. Sonra da hiç sıkılmadan, hiç utanmadan, kendi alnındaki kara lekelere bakmaksızın, bir başkasının üzerine çamur sıçratmaya yeltenirler.


Sen değil miydin daha dün bu tertemiz toprakları işgal etmek için topunu, tüfeğini, ordunu 5 Bin kilometre öteden alıp gelen!
 

Sen değil miydin, arkandaki onca güce, desteğe rağmen, karşında imanından başka silahı olmayan Anteplinin iradesiyle kovulup giden!
 

Hiç dönüp kendi tarihine bakmaz mısın? Dünyanın dört bir yanında sömürgeler kuran, rejimler kurup rejimler yıkan, sana kukla olmayanları acımasızca katleden kimdi?

Cezayir’de yüz binleri katledip, hiçbir şey olmamış gibi davranan bir ülkenin, başkasına ders verecek, ona hesap soracak cüreti kendisinde bulması gerçekten hayret vericidir.


Bu vesileyle Fransa Senatosu tarafından alınan bu kararı kınıyor ve bu tür yaklaşımların her geçen gün biraz daha çöküşe yaklaşan bir anlayışın ve iki yüzlü bir ruh halinin tezahürü olduğunu düşünüyorum.  

 

                                                                                                               M. Rıdvan FADILOĞLU  

                                                                                                            Şehitkamil Belediye Başkanı