ŞEHİTKAMİL'DEN SOSYAL TESİS ATAĞI DEVAM EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Kocatepe Mahallesi Sosyal Tesisi açılış Törenine Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, AK Parti Milletvekili adayı Fikret Murat Tural, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin,Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Çam, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kocatepe Sosyal Tesisi’nin içerisinde Etüt Eğitim Merkezi, Kütüphane, sağlık Ocağı ve Bay – Bayan Taziye Evi’nin yer aldığını belirterek, “İhtiyaçlarımız sınırsız, kaynaklarımız sınırlı. Mevcut kaynaklarla daha fazla ne yapabilirizin çabası içerisindeyiz. Artık sosyal tesislerin konseptleri farklılaştı. Sosyal tesisler daha önce çeyiz hazırlamaya yönelik kurslar için açılırken şimdi ise anne ve çocuk eğitimleri ile etüt merkezleri ağırlıklı yapıyoruz. Çok fazla göç alan bir olduğumuz için ağırlıklı olarak eğitime ihtiyaç duyuyoruz. Annelerimizin eğitilmesi sonucunda bütün çocuklar eğitime tabi tutulmuş oluyor. Okul öncesi ve velilerin eğitime önem veriyoruz. Yapılan diğer sosyal tesislerde de anne ve çocuk eğitim merkezi ile etüt merkezlerine ağırlık veriyoruz. Aile hekimliğine geçildiğinden dolayı sağlık merkezleri artık yapılmıyor. Mahalle ihtiyaçlarına binaen sosyal tesisler yapıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Yaptıkları hizmetlerde milletvekillerinin büyük payı olduğunu anlatan Fadıloğlu, “Biz hizmetleri tek başımıza yapmıyoruz. Mahalle destekler ve Ankara ayağı var. Hukuki engelleri aşma noktasında bize her zaman destek olan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Olayı kafanızda planlamanız yeterli olmuyor. Ankara ayağını halletmek gerekiyor. Onun için milletvekili sayımızı artırmamız gerekiyor. Bütün vekillerimize desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep milletvekili Fatma Şahin de, insan odaklı hizmet anlayışını benimsediklerini ifade ederek, “Önce insan diye çıktığımız bu yolda yeni hedeflere yelken açıyoruz. Hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılı. Nasıl bir ülke, nasıl bir Gaziantep görmek istiyoruz, nasıl bir Şehitkamil görmek istiyoruz; bütün gayretimiz bunun için. Yasakları kaldıracak, yolsuzluk ve yoksulluğu önleyeceğiz demiştik. Şimdi ise daha çok aşa ve işe ihtiyacımız var, daha çok büyüyen bir ekonomiye ihtiyacımız var. Sosyal devlet anlayışı önceliğimiz. Eğer bu şehir, bu ülke 50 yıl önce Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki belediyecilik anlayışını benimseseydi bugün gördüğümüz olumsuz manzaraların hiç birisini yaşamayacaktık. Yaşam kalitesini artırmak için mücadele ediyoruz. 2002’de gündemi belirlenen Türkiye vardı, şimdi gündem belirleyen bir Türkiye var. Yardım alan bir Türkiye vardı, şimdi yardım veren bir Türkiye var” şeklinde konuştu.

Belediyelerin açılan sosyal tesislerle çok önemli icraatlar yaptıklarını dile getiren Şahin, “Bu sosyal tesislerde meslek öğretiliyor, okuma yazma öğretiliyor. Buralarda dostluklar gelişiyor, gönüller birleşiyor. Daha iyi bir Şehitkamil ve daha iyi bir Gaziantep için el ele gönül gönüle veriyoruz. Şehitkamil her zaman bizim yanımızda oldu. 12 Haziran’da yapılacak seçim; AK Parti’nin çetelerle, mafyalarla, karanlık güçlerle mücadele seçimi olacak. Mesele çocuklarımızın geleceğinin seçimi. Herkes kendi seçimini yapmalı. Gayretle yolumuza devam edeceğiz. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olacak. Yolumuz daha aydınlık olacak” ifadelerini kullandı.
AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan ise, “Türkiye nereden nereye geldi. Burası bir mahalle. Aile sağlığı, etüt eğitim merkezi yapılmış. 10 yıl önce mahallelerde sosyal tesis yokken bugün her mahallemizde bir sosyal tesis, taziye evi, etüt merkezi var. Demek ki kaynaklar iyi kullanılırsa, yerinde kullanılırsa, çok şey ortaya çıkıyor. İşi erbabına vermek lazım. Belediyemizi ve Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nu tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Fikret Murat Tural da, “Şehitkamil Belediye Başkanımıza minnettarız, çok teşekkür ediyoruz. Allah başkanlarımızdan razı olsun, her gün bir açılışa götürüyorlar. Bu hizmetler karşılığında sizlerin karşısına rahatlıkla çıkıyoruz. Yatırımların devam edeceğine inanıyoruz. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından sosyal tesisin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini keserek sosyal tesisi hizmete açan protokol üyeleri, gezdikleri tesiste eğitim gören çocuklarla da yakından ilgilendi.