ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NİN "KAHVEHANEDEN KIRAATHANEYE"GEÇİŞ PROJESİ HER KESİMDEN TAM NOT ALIYOR

BOŞ VAKİTLERİNİ OKUYARAK DEĞERLENDİRİYORLAR

Osmanlı devleti zamanında kültür merkezi olan günlük olayların ve devlet meselelerinin tartışıldığı, fikri toplantıların yapıldığı mekânlar olarak bilinen kıraathaneler, Şehitkamil Belediyesi’nin örnek projesi olan “Kahvehaneden Kıraathaneye” projesi ile tekrar eski misyonuna döndürülmeye çalışılıyor. Kütüphanelerde bulunan ve her kesime hitap eden kitaplar sayesinde vatandaşlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de okuma alışkanlığı kazanıyor.

 

KAHVEHANELER ESKİ MİSYONUNA DÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kahvehaneden Kıraathaneye projesinin işleyişini yerinde inceledi. Şehitkamil Belediyesi’nin başlatmış olduğu Kahvehaneden Kıraathaneye projesi ile eski misyonuna döndürülmeye çalışılan kahvehaneler artık kültürel hizmet de verecek. Halkın yoğun olarak talep gösterdiği kahvehanelere Şehitkâmil Belediyesi’nce götürülen kütüphaneler sayesinde vatandaşların okuma alışkanlığı kazanması ve ülke sorunları üzerine tartışmalar yaptığı nezih mekanlar haline getirilmesi planlanıyor.

 

TÜM BELEDİYELERİN ÖRNEK ALMASI GEREKEN BİR PROJE

Çağlayan mahallesindeki kıraathaneleri ziyaret eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu projenin ne denli faydalı olduğunu gözlemledi. Zaman içerisinde eski misyonundan uzaklaşarak bir oyun merkezi haline gelen bu mekanların tekrar kültürel faaliyetlerin olduğu alanlar olması için bu projenin çok önemli olduğunu belirten Şamil Tayyar; “Osmanlı devleti zamanında kıraathaneler, güncel, aktüel konuşmaların yapıldığı, ülke sorunlarının tartışıldığı alanlardı. Zaman içerisinde bu misyonu kaybederek asıl amacından saptı. Daha çok oyun merkezi haline geldi. Şimdi Şehitkamil Belediyemizin başlatmış olduğu ‘Kahvehaneden Kıraathaneye’ projesini son derece önemli buluyorum. Türkiye’nin genelinde bu tarz projelerin olmasını yaygınlaşmasını çok arzu ediyorum. Tüm belediyelerin örnek alması gereken bir proje diye düşünüyorum” dedi.

 

AMACIMIZ BU İŞİN ASLINA DÖNMESİNİ SAĞLAMAK”

Şehitkamil Belediyesi olarak amaçlarının kahvehanelerin kıraathaneye yani aslına dönmesi olduğunu söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bu projemiz ile artık oyundan ziyade fikirlerin tartışıldığı, ülke adına neler yapılacağının konuşulduğu alanlar oluşturmayı amaçlıyoruz. Kahvehanelerin küçük bir köşesinde oluşturduğumuz kütüphanelerle vatandaşlarımızın okuma alışkanlığı kazanması bizim için çok önemli. Kütüphanemizde klasikler ve değişik tarzda kitaplar yer alıyor” şeklinde konuştu.